Blog

3 tips för att Jobba hemifrån med barn

Att planera vardagen kan vara svårt med de bästa förutsättningarna. För många har det blivit ännu svårare under den pågående pandemin.

Allt fler tvingas eller väljer att arbeta i hemmet. Arbeta hemifrån har blivit en trend, det nya “svarta”, alldeles oberoende av pandemin. Friheten och möjligheten att planera de egna arbetsdagarna hör till det som lockar.

Att planera arbetsdagen kan dock vara svårt, särskilt om det är så att man har barn hemma. Så vilka är de bästa tipsen du kan ta till för att få det att fungera?

  • 1. Sätt gränser – Det förmodligen bästa och viktigaste tipset är att du på ett kärleksfullt sätt kan sätta upp strikta gränser. För att kunna göra det är det i princip nödvändigt att du har ett enskilt arbetsrum. Ett tips är att du sätter upp en skylt på dörren under tider då du inte vill bli störd och förklarar skyltens betydelse för dina barn.
  • 2. Blockera ut oväsen – Att ha barn som stökar i bakgrunden kan störa arbetet även för dig med otrolig förmåga att filtrera ut bakgrundsljud. Om du inte redan har det kan en lösning vara att du skaffar dig ett par trådlösa hörlurar med noise cancelling-funktion.
  • 3. Frigör händerna – Om du har ett riktigt litet barn är det förstås omöjligt att du lämnar det helt på egen hand. Skaffa en bärsele som låter barnet vila på din rygg eller ditt bröst. Det är inte bara ett sätt att göra det möjligt för dig att arbeta – den fysiska närheten gör också ditt barn tryggare.
appdev