Blog

Roliga aktiviteter för hela familjen

Vill du spendera kvalitetstid tillsammans med dina barn? Härligt! Gott med tid tillsammans är något som man (nästan) aldrig kan få för mycket av. Det gäller däremot att också hitta på något att göra. Är det fint väder kan man naturligtvis gå ut, men är det sent på kvällen eller regn i backen så kan det vara skönare att befinna sig inomhus.

I hemmet finns det mycket som ni kan hitta på och som är minst lika underhållande som att vara i parken eller gå en skogspromenad, men visst krävs det lite fantasi. Vi vet precis hur det är när det kommer till fantasi och vara förälder. Ena gången har man en hel hög av roliga aktiviteter på lager och andra dagar kan man inte komma på något mer än att ta fram papper och pennor.

Vi vill att du ska slippa fundera och även på så sätt spara in dyrbar tid. Därför har vi satt ihop en lista med ett flertal bra aktiviteter som ni kan göra inomhus, tillsammans.

Bästa inomhusaktiviteterna för familjen

Tryck era egna t-shirtar – Att trycka egna tröjor är otroligt roligt och det enda som krävs är några plagg som ni vill använda er av, en hög med potatisar och tygfärg. Skär ut bokstäver, siffror eller figurer i potatisarna och doppa i färg. Tryck sedan på tröjan. Går det inte vägen kan ni alltid beställa T shirt med tryck på nätet istället.

Bygg ett fort eller koja – Att bygga en koja eller ett fort är väldigt roligt. Använd er av soffkuddar, lådor, stolar, filtar och vad ni än kan komma över. Nu kan ni hänga i fortet hur länge som helst och om ni är riktigt äventyrliga kanske det även blir korv med bröd-middag på slottsgolvet?

Inte nudda golv – Leken “inte nudda golv” har nog de allra flesta lekt, men sanningen är att det är en väldigt underhållande aktivitet som även föräldrar kan vara med på (ja, även när det är dags att laga middag eller städa). Använd er av föremål som finns i huset för att ta er runt i de olika rummen.

Trolldeg eller gipsfigurer – Trolldeg är enkelt att tillverka själv och går att forma till vilka figurer man än vill. Degen kan dessutom torkas i ugnen och därefter målas med hobbyfärg. Även gipsfigurer är mycket roliga att skapa. Här kommer du dock att behöva gips och gipsformar, men ett plus är att de är billiga i inköp. Även gipsfigurerna kan målas när de har torkat klart.

Baka – Behöver vi säga något mer? Ni får underhållning, möjlighet att spendera tid tillsammans och något gott att smaska på till efterrätt. Låt barnen vara med i baket så mycket som möjligt. Det spelar ingen roll om kakorna är sneda eller om bullarna är bombade med pärlsocker.

appdev