Blog

Så blir ni mer klimatsmarta

Det har blivit allt mer populärt att värna om naturen och miljön, vilket är en trend som förhoppningsvis aldrig kommer att gå ur tiden. Nu vill vi återbruka så mycket som möjligt, återvinna allt vi kan och även handla second hand för att minska produktionen av nya ting. Det är naturligtvis väldigt bra om du som förälder är aktivt miljömedveten och strävar efter ett mer hållbart hem, men tillsammans som familj kommer ni att kunna göra mycket större förändringar och därmed också större skillnad. Utöver detta är det naturligtvis väldigt bra att du lär dina barn rätt redan från start. Att vara miljömedveten är något som man lär sig och har nytta av för resten av sitt liv.

Hur ska man då gå tillväga för att bli en mer klimatsmart familj? Till att börja med kan du se över vilket elbolag du använder dig av idag. Är det grön energi som du brukar? Hos Bytelbolag.se kan du snabbt och enkelt jämföra olika bolag mot varandra och se vilket som passar dig och ditt nya tänkande bäst!

Kom igång tillsammans

1. Spara barnmatsburkarna

Det blir en hel del barnmatsburkar när man har småbarn i hemmet och dessa bör du inte göra dig av med. Om du inte vill använda dem som fina ljuslyktor så fungerar de utmärkt att använda som dricksglas. Du kan även förvara mat som blivit över från er middag, för att sedan ta fram som lunch dagen efter.

2. Klämmisar

Klämmisar är otroligt smidiga och majoriteten av alla småbarn är upp över öronen förtjusta i dem. De är enkla att ha med sig och barnet kan själv få i sig mat utan att du behöver sätta dig ner och mata med sked. Det bästa är de klämmisar som du kan fylla själv och återanvända. Fyll med god gröt som blev kvar från frukost, mixa ner frukter eller varför inte fylla med smaskig yoghurt? Du minskar matsvinnet!

3. Plastbanta

Att plastbanta hemmet är ett grymt sätt att bli mer miljömedveten. Det är inte bara kökets alla redskap som du kan ge dig på, utan du kan även plastbanta i badrummet. Byt ut barnets tandborste i plast till en i trä och välj en ekologisk tandkräm när du ändå är igång. Borstarna fungerar precis lika bra och kan dessutom komposteras.

4. Kvalitet framför kvantitet

Ja, vi vet att barn växer ur sina kläder ofantligt fort, men det är fortfarande bättre för miljön om du satsar på lite mer högkvalitativa plagg. Ditt barn kommer att växa ur kläderna, ja, men du kommer att kunna återanvända kläder mycket längre, t.ex. till ett mindre syskon längre fram i tiden. Dessutom har barnkläder av högre kvalitet ett mycket bättre andrahandsvärde om du vill sälja vidare.

appdev