Blog

En småbarnsförälder har aldrig tråkigt

Att gå i skogen med mina små barn är ett under. Att känna deras små händer i mina och dra in doften av granbarr i lungorna gör att jag kan ladda mina batterier. Jag tycker också om att läsa godnattsagor för mina små älsklingar och att dra fingrarna genom deras hår innan de somnar. Jag ser fram mot att se dem växa och bli stora. Vilken musik kommer de att lyssna på? Kommer någon av dem att bli politiskt aktiv och göra karriär som EU-kommissionär? Eller kommer min lille son låta håret växa och odla ekologiska gurkor hos antroposoferna i Dala-Järna? För mig spelar det ingen roll. Du är välkommen som du är, kära barn.

Ett annat liv

Kärleken mellan man och kvinna är ämnet för många böcker och filmer. Det är lätt att uppfatta tillvaron som småbarnsförälder som osexig och tråkig. Men utan motstånd kan man inte utvecklas och det var min första graviditet som fick mig att bli vuxen. När mensen uteblev blev jag orolig. Kroppen värkte och tankar forsade fram genom mitt huvud dygnet runt. Var jag redo? Skulle jag klara av denna förändring som graviditeten innebar? Mitt hjärta hade redan förberett sig på att Jag skulle bli mor, som tur var. Den lilla krabaten blev huvudpersonen i mitt liv. Än sen? Jag hade själv varit liten och blivit omhändertagen av mina föräldrar. Nu var det min plikt att göra lite nytta för mänskligheten.

Kärleken löser allt

Det har det gått 10 år sen min son föddes. När lillen kom till jorden började en ny tillvaro. Jag var inte beredd den första tiden. Men sen kom kärleken smygande och jag började älska att byta blöjor och fylla tvättmaskinen med smutsiga kläder. Bara att få ta hand om detta underverk gjorde mig lycklig. När min dotter Harriet föddes några år senare gick allt av bara farten. Att få vara förälder är en ynnest, och jag kan bara skatta mig lycklig som har två underbara barn.

appdev