Blog

Renovera och bygga med barnen

Ibland kan man behöva eller vilja bygga om eller renovera hemma. Om man har barn kan det vara bra att låta dem vara med lite i bygget, i den mån det går. Om barnen kan vara med eller inte beror dock lite på vad man ska göra. Är det tal om rivning av farliga material kan det vara bäst att hålla barnen utanför.

Att låta barnen vara involverade

Det går alldeles utmärkt att inreda tillsammans med barn och i många fall finns det också fördelar med att låta dem vara med under renoveringar. Kanske kan barnet få en pensel och hjälpa till lite med målningen? Är det barnets rum som ska göras om kanske barnet kan få hjälpa till med planeringen och bestämma hur rummet ska se ut.

Ibland kan det dock förekomma moment då barn inte bör vara med. Om man ska slipa och damm bildas bör barnen lämna rummet och vid höga ljud är det viktigt att man ser till att barnet bär bra hörselskydd.

Viktigt att tänka på efter renoveringen

När man har renoverat klart kan det vara klokt att anlita ett företag som utför byggstädning för att få hemmet ordentligt rent. Det är viktigt att det inte ligger kvar spikar, spån eller vassa metallbitar på golvet. Det kan faktiskt vara värt att betala för den städningen. Då vet man att allt verkligen är rent.

appdev