Blog

Upplevelser som present

Idag har barn ofta väldigt mycket saker. Det är oftast elektroniska prylar som gäller och sådant kostar pengar. Vanliga leksaker är dessutom inte så roliga för lite äldre barn som håller på att växa ifrån leksaksstadiet. Vad du som förälder kan göra istället är att ge bort en en upplevelse till barnet och hela familjen, eller organisera något äventyr istället för en födelsedagsfest. Det blir frisk luft, stimulans och motion istället för tårta, kalorier och stillasittande framför datorn.

Olika typer av upplevelser

Ett sätt att göra födelsedagen roligare och klart annorlunda är att vara med om upplevelser istället för presenter. Det finns många saker du som förälder kan göra, även om budgeten är snål. Upplevelser behöver inte kosta en massa pengar. En tur till skogen med en skattjakt kan passa mindre barn medan tonåringen kanske tycker det är mer spännande med mer utmanande äventyr som klätterväggar eller paintboll.

För att hitta spännande upplevelser kan du titta på företagsevent i Stockholm, som inte bara är för just företag utan också privata grupper. Äventyrsbanan passar de flesta som vill ha en utmaning inom kontrollerade former och med personal på plats som hjälper till med saker och ting. Det passar perfekt till familjen eller tonårsgänget.

Enligt en artikel i Expressen visar forskning att lycka kommer av upplevelser och minnen, inte av materiella ting. Det är alltså minnena som ger långvarig lycka, inte prylarna, och för att få bra minnen krävs bra upplevelser.

Ge ditt barn fina minnen att ta med sig genom livet!

appdev