Blog

5# inredningstips till barnfamiljen

För en barnfamilj är bostaden viktig på ett alldeles särskilt sätt. Som förälder vill du naturligtvis att hemmet ska vara en trygg och mysig plats som kommer att skapa goda minnen för dina barn livet ut. Ledorden är funktionellt, mysigt och gärna lite extra plats.

Borta bra, men hemma bäst

I barnfamiljer händer det alltid något. Det är många aktiviteter, både i och utanför hemmet. Barnen har kompisar som kommer på besök och mor- och farföräldrar kommer förbi. Förutom att ni vuxna också har ett liv. Det kräver att ni inreder bostaden på ett smart sätt. Ni ska både få plats med mycket gäster, kunna bygga slott av madrasser och rymdstationer i lego. Hemmet blir som ett litet miniuniversum med köket och vardagsrummet som mitt.

1# Personliga tapeter

Barn älskar färg och härliga tapeter. När de är riktigt små kan det vara klokt att satsa på en tapet som de kan växa i. Att få välja tapeter till sitt rum är något som alla barn älskar, särskilt när de kommit upp i skolåldern. Då kan de inreda sitt rum utifrån sin personlighet, vare sig de älskar hästar, rymden eller ska bli hajforskare. Du hittar tapeter för alla personligheter och rum hos Familjetapeter.

2# Rätt soffa

Soffan i vardagsrummet (eller källaren) bör vara så stor som möjligt, så att många får plats. Det är mysigt får de små barnen att ni sitter tillsamman och ser en film medan halva soffan är ett drakslott. Men det är också klokt utifrån tonåringar: med en stor soffa kan de ta hem sina kompisar – och du vet var de är på lördagskvällen. Om du väntar barn bör du redan nu inse att ljusa soffor är något för framtiden, om kanske 25 år.

3# Bra leklådor

Köp stora leklådor där barnen kan ha sitt lego och pyssel. Det är lätt att ta fram och alla vet var sakerna ska vara.

4# Lampor

I Sverige har vi dille på lampor, små lampor och gärna i varje rum. Det är mysigt. För att göra det klimatsmart satsar du på LED- och solcellslampor.

5# Rejält med sittplatser

Köket och vardagsrummet är hemmets hjärta. Köp en köksbänk, så får många plats. Det är också smart att köpa klappstolar som ni snabbt kan plocka fram om ni får många på besök. Det viktiga är att alla får en sittplats, inte att det matchar. I vardagsrummet kan du ha sittpuffar, för både fötter och människor.

appdev