Blog

Tips till föräldrar

Att ha en familj kan vara utmanande på väldigt många olika sätt. Många olika viljor ska fogas samman och vardagen ska pusslas ihop. Att vara en bra förälder är därför minst sagt en stor utmaning men här kommer några tips på vad man kan tänka på som förälder för att ha det så bra i familjen som möjligt.

Glädje i vardagen

Man vill så klart att glädjen ska vara en stor och central del i vardagen i ens familj. Men det här är såklart inte så lätt, speciellt inte om man är stressad över saker så som jobb och skola. En sak som kan hjälpa för att skapa den här glädjen i familjen är att göra roliga aktiviteter tillsammans regelbundet. Att försöka identifiera vad ens barn tycker är väldigt roligt och tycker lyfter vardagen och sedan se till att göra dessa saker till regelbundna inslag kommer att göra att vardagen fylls av mycket mer glädje för både barn och föräldrar. Det behöver inte vara stora aktiviteter utan kan handla om små saker som att äta pannkakor till kvällsmat eller att bygga en koja tillsammans.

Ge bort utan att skämma bort och stärka syskonbanden

Vi vill såklart ge våra barn det de behöver och vill ha. Samtidigt varnas vi från höger och vänster för att göra våra barn bortskämda. Det här är såklart en svår balansgång men det finns vissa tips man kan ta till sig. Att ge barnen saker de uppskattar men ändå behöver kan vara ett tips. Att till exempel låta barnen vara delaktiga i att välja kläder och köpa kläder till barnen som de uppskattar kan vara en sak som lyfter vardagen. Om detta känns krångligt och omständigt att klämma in i vardagen som förälder kan man via internet beställa kläder från exempelvis Lyle and Scott och välja precis de kläder som barnet både behöver och vill ha. En annan sak som kan vara bra att tänka på som förälder om man har flera barn är att försöka stärka banden mellan syskonen, då de kan vara fantastiska tillgångar för varandra i livet. Detta kan såklart verka lite klurigt och kan göras på flera olika sätt men en väg att gå är att regelbundet göra saker tillsammans allihopa. Att ha återkommande inslag eller fasta punkter i veckan där man till exempel spelar spel med varandra eller tittar på film tillsammans kommer att bidra till att stärka er som familj och att stärka syskonens band till varandra. Detta kommer också göra vardagen som både barn och förälder lite roligare och bidra till att stärka den glädje som nämndes tidigare.

appdev