Blog

Semestra med små medel

Blev det ingenting av med det där semestersparandet ni pratade om att ni skulle komma igång med? Kom en oförutsedd utgift i vägen och satte käppar i hjulet eller har det helt enkelt inte funnit utrymme för något sparande? Även om det såklart kan kännas kul med lite pengar på fickan så är möjligheterna till en fantastisk ledighet med barnen stora även utan en fet plånbok. Utflykter med hemmagjord matsäck, härliga dopp i sjön och kanske blåbärsplock i skogen är exempel på några aktiviteter som inte behöver kosta många kronor.

Vad behövs då för en lyckad sommar? Många skulle nog svara att sol, bad och gärna lite glass med söta bär räcker mer än väl! Testa att göra hemmagjord glass en ljum sommarkväll och ställ i frysen under natten. Nästa morgon slänger ni ner barnens badkläder och några handdukar i en ryggsäck och packar ner några tomma matlådor. Efter ett uppfriskande bad i sjön kan ni ta er till ert hemliga smultronställe och fylla matlådorna med bär. På sommaren kryllar de svenska skogarna av blåbär, vildhallon och smultron och det krävs sällan någon längre transportsträcka för att hitta dem. Väl hemma mumsar ni i er både bär och er hemmagjorda glass – barnen kommer bli stormförtjusta!

Här uppe i Norden har vi turen att inte bara få njuta av härliga somrar utan också rejält med snö när vintern nalkas. En del familjer åker iväg på skidresor på jul- och sportlov men det kan bli en kostsam historia. Liftkort, skid- och pjäxhyra, återkommande fikastunder i fjällstugan och boende på skidorten gör att det snabbt drar iväg och resan kan i många fall bli bra mycket dyrare än vad ni först räknat med. Se istället om ni kan hitta några begagnade skridskor på nätet eller någon loppmarknad, koka en termos med varm choklad och ge er ut på isen! Bygg snögubbar, låt barnen ha snökrig och värm er sedan i ett mysigt bad när ni kommit in från snöyran igen.

appdev