Blog

Plantera med barnen

Det är lätt att få slut på idéer som förälder och känna att allt redan är både provat och gjort samt att det aldrig finns nog med aktiviteter. Det finns dock en klassiker som alla föräldrar borde prova på och det spelar ingen roll om du bor på landet eller mitt i staden. Alla kan odla! Läs mer här.

Du har garanterat inte provat att så olika sorters fröer med dina barn och låta dem se tomatens, gurkans och salladens väg från frö till ätbar grönsak. Det finns en uppsjö av olika saker som familjen kan odla tillsammans. På flo-rea.com hittar du alla fröer och lökar du kan tänkas behöva. Här finns alltifrån grönsaker till frukter och blommor.

Odla grönsaker på balkongen

Om du inte har tillgång till en stor och härlig trädgård räcker det långt med en pallkrage på balkongen. Då ger du dina barn tillgång till samma gröna utbildning om växter och deras behov som barn som växer upp på landet. Att följa gurkans väg från frö till växt till ätbar grönsak är både nyttigt och roligt. Du kan också odla jordgubbar eller smultron där resultatet av mödan blir något riktigt gott att njuta av tillsammans.

appdev