Blog

Bli en bättre och gladare förälder

Föräldraskapet är naturligtvis förknippat med stor lycka. Det gör det dock ibland svårt att våga prata om det som är jobbigt. För hur det än är så innebär det också en hel del stress och försakelse av de egna behoven att bli förälder. Många skäms dessutom över att de ibland önskar sig egentid och tror att man som en god förälder alltid ska vilja vara med sitt barn. I den här artikeln ska vi behandla varför det tankesättet ofta är fel.

Släpp det dåliga samvetet

De flesta funderar nog någon gång över hur man ska vara för att vara en bra förälder för sina barn. Det är en fråga som inte är helt lätt att besvara, men säkert är dock att inga barn mår bra av en förälder som är stressad och ledsen. Att lämna bort sina barn till barnvakt ibland är inget man ska ha dåligt samvete för. Det ger värdefull tid till återhämtning och i förlängningen en gladare förälder. Här hittar du barnvakt i Stockholm som kan avlasta dig en stund.

Som kvinna är det extra viktigt att tänka på återhämtning eftersom fler mödrar än fäder bränner ut sig. I en värld där vi förväntas hinna med allt ifrån att vara en fantastiskt förälder, göra karriär på jobbet och ha ett perfekt hem är det inte svårt att förstå att det ofta blir för mycket.

Gör mikropauser

Ibland finns det inte tillfälle att lämna barnen till en barnvakt och åka på SPA. Det betyder emellertid inte att det inte går utmärkt att få en stunds avkoppling ändå. Här hittar du sju olika tips för att stressa av och vara mer här och nu. Kom ihåg att ditt goda humör ger dina barn en lycklig barndom.

appdev