Blog

Bevara parrelationen

Under småbarnsåren blir parrelationen ofta sekundär. Mycket i livet handlar om att se till så att vardagen flyter som den ska. Statistik från Statistiska Centralbyrån visar att var tredje par som skiljer sig har små barn hemma. De här åren är med andra ord en prövande tid för de flesta par. Men det finns några enkla knep för att hålla relationen vid liv:

  • Rör vid varandra. Det är helt ok att sexdriften påverkas av en stressig vardag och trötthet. Däremot är det viktigt att fortfarande visa ömhet och närhet för att befästa att de romantiska känslorna fortfarande finns kvar. Kramas, pussas och håll hand när det finns möjlighet.
  • Kommunicera. Ibland känns det som att tiden inte finns för annat än att diskutera barnens behov. Därför är det viktigt att se till att det ibland finns möjlighet att prata med varandra om de egna känslorna och förväntningarna. Planera in en timme i veckan när barnen sover som är dedikerad för att prata med varandra som par.
  • Egentid tillsammans. Om det finns möjlighet till avlastning från släkt eller vänner är det bra att försöka hitta tid att umgås som vuxna. Gör sånt som ni som par uppskattade innan ni fick barn – oberoende om det är ett gemensamt löppass eller en lyxig långlunch.
appdev