Blog

Att bilda familj – en milstolpe i livet

Familjen är en av samhällets viktigaste hörnstenar. När man har träffat en partner är det är ett naturligt steg för många att bilda familj och skaffa barn och få se släkten leva vidare. Att få barn är en stor och omvälvande händelse. På [Psykologiguiden: Psykologiguiden https://www.psykologiguiden.se/rad-och-fakta/barn-och-familj] berättas om olika faser man går igenom i denna process. Ofta vill man ha flera barn så syskonen ska få glädje av varandra. Att följa sina barn genom livet är en spännande resa med många speciella milstolpar, såsom första dagen på förskolan, första skoldagen och studentexamen. Så småningom kanske barnen gifter sig och får egna barn. Att få se dem i rollen som mamma och pappa och själv bli mor- eller farförälder blir början på en ny period i livet.

Familjebegreppet är emellertid inte bara kärnfamiljen med mamma, pappa, barn. Det finns många andra varianter. Det kan vara en ensamstående förälder, styvmamma, styvpappa, bonusbarn, styvsyskon, adopterade barn, samkönade par, storfamiljer och så vidare. Läs mer på till exempel Wikipedia om olika familjekonstellationer.

Att fira barnets födelsedag

Födelsedagen är en speciell dag att glädjas åt att barnet har kommit till världen. Det är värt att fira med ett riktigt kalas! Då får barnet känna att det är hans eller hennes alldeles egen dag. När kalasinbjudan ska skickas ut har man stor hjälp av invajt.com där du lätt skapar vackra inbjudningskort online. Du laddar ner en app och utformar kortet som du vill ha det och skickar sedan enkelt inbjudningarna med mobilen. Det är roligt att ha ett speciellt tema, och det finns ju hur många som helst att välja på. Ett lyckat kalas blir ett härligt minne för både födelsedagsbarnet och gäster.

appdev